Klacht: Artikel niet retour genomen

NesrinS op 06 juni 2024 over ZARA in de categorie Kledingwinkels

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik had bestelling gedaan is ook aangekomen. Dezelfde broek had ik in 2 kleuren besteld, waarvan ik 1 niet mooi vond heb ik geretourneerd. Ik kreeg mijn geld niet terug als reden is gebruikt. Ik contact opgenomen dat het niet waar was, blijkbaar zat er een vlek in de binnenkant dus kon echt niet terug en ik zou artikel weer terug krijgen. Veel later met gedoe kreeg ik broek terug alles nagekeken zit geen vlek op. Ik ga naar Eindhoven vestiging om alsnog te retourneren, medewerker gaf me gelijk maar nu was ik over de 30 dagen heen, en zei dat ik met hoofdkantoor moest spreken. Ik kreeg van de medwerkers die via whatsapp berichten helpen geen nummer of niks en steeds zelfde verhaal helaas kunnen we niks doen. Ik vind Zara service echt 0

Gewenste Oplossing:

Mijn geld terug van broek

Beoordeling 1/10 star-1 (10)

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Er is een nieuwe brief gegenereerd voor de klacht over ZARA
Download hier uw brief

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over ZARA

Reactie van de melder van de klacht NesrinS

1 maand geleden - Zara is echt een oplichter

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over ZARA nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door NesrinS