Klacht: Artikel niet geleverd Koelkast was beschadigd volgens de chauffeur.

op 15 juni 2016 over Wehkamp in de categorie Online Warenhuizen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik vraag dus per ommegaande om de llevering van de koelkast voor de volgende dag. Dat kan wel maar dan moet ik eerst betalen.
Alle artikelen zijn uit de oude vriezer gehaald en deze is ontdooit.
Ik heb notabene geen koelkast geleverd gekregen.
Nu moet ik eerst per ommegaande voor de tweede keer betalen en dit terwijl ik geen koelkast ontvangen heb blijf ik met de schade van ontdooide artikelen en de rommel zitten. Dit wordt niet opgelost. Het callcentrum zegt gewoon dat zijn de regels. Met 14 dagen krijgt u uw geld terug. Ik ben hier zeer verontwaardigd over.

Gewenste Oplossing:

Wehkamp behoort de koelkast per ommegande te leveren zonder dat ik deze nog een keer moet betalen .

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar Wehkamp over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door Wehkamp in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat Wehkamp een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Wehkamp

Heeft op 15 juni 2016 om 13:20 geantwoord

Geboden Oplossing:

Goedemiddag,

Wat vervelend dat de levering van de koelkast niet goed verlopen is. Zojuist heb ik met u afgesproken dat morgen de koelkast alsnog geleverd word en u zelf later vandaag een tijdvenster kunt kiezen voor aflevering. Tegelijkertijd nemen wij de verzendkosten voor onze rekening.

Met vriendelijke groet,

Webcare team Wehkamp

Alle klachten die gemeld zijn door Wibwehk