Klacht: Andere route

op 27 juni 2019 over Arriva in de categorie Openbaar Vervoer

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Beste Arriva,

Toen ik 12 juni op de bushalte stond te wachten (Reijmerstok kerk) en ik de live ov app raadpleegde. Kwam ik tot de ontdekking dat mijn bus 657 niet ging arriveren, dit ondat de bus een andere route reed. Hierdoor heb ik meer dan een half uur op de bus staan wachten, wat ontzettend vervelend is en dus nergens staat aangegeven. Ik hoor graag wat de oplossing is, want de bus komt al bijna niet en als hij dan ook nog andere ritten gaat rijden hebben we al helemaal geen bus!

Gewenste Oplossing:

Als ik mijn reiskosten vergoed krijg die ik heb moeten maken, omdat de bus niet reed.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar Arriva over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door Arriva in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat Arriva een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Arriva

Heeft op 27 juni 2019 om 17:50 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste Rachelle2000,

Wat balen dat jouw bus toen niet is komen opdagen. Ik hoop dat je inmiddels niet meer bij de halte staat te wachten ;-)

Bij een vertraging van meer dan 15 minuten kan je via de volgende pagina een verzoek tot restitutie indienen: https:www.arriva.nllimburgservice-contactniet-tevreden-geld-terug.htm Excuses voor het ervaren ongemak.

Met vriendelijke groet,
Frank
Medewerker Klantenservice Arriva

Alle klachten die gemeld zijn door Rachelle2000