Klacht: 2 jaar betaald, geen licentie ontvangen

op 26 mei 2021 over Microsoft in de categorie Software

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik ben al ruim 2 jaar in gebruik van een microsoft office 365 account, nu blijkt dat ik nooit de licentie heb ontvangen. Ik heb de afgelopen jaren met dezelfde laptop gelopen die blijkbaar op office alleen lezen stond en kon de documenten bewerken en opslaan op het toestel. Heb nu een nieuwe laptop en zie nu pas dat het dus nooit heeft gewerkt op licentie, mijn administratie van mijn net opgezette bedrijf helemaal weg omdat ik het niet kan opslaan. 3 uur met medewerkers in contact geweest maar ze willen niet nakijken waar mijn geld naartoe ging. De afgelopen 3 maanden heb ik alles teruggeboekt maar ik wil wel graag weten waar ik dan nu een abonnement heb lopen en waar mijn geld naartoe ging

Gewenste Oplossing:

Als ik mijn geld terug heb en een uitleg hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Microsoft

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Microsoft nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door robintully