Klacht: Zoon heeft 2 termijnen betaald.

op 30 mei 2020 over IQ-DRIVE in de categorie Rijscholen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Mijn zoon is begin dit jaar begonnen met rijlessen, maar moest stoppen vanwege de coronaregels. Op 12 mei is er contact geweest en op 20 mei zou hij weer kunnen beginnen met rijles. Maar geen contact meer kunnen krijgen. Nu via hart van Nederland er achter gekomen dat hij kan fluiten naar zijn geld

Gewenste Oplossing:

Als mijn zoon al zijn geld terug krijgt

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over IQ-DRIVE

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over IQ-DRIVE nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Liew