Klacht: webmailaccount ontkoppeld, mails verdwenen

op 23 maart 2013 over KPN Internet in de categorie Internetproviders

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Opeens kon ik niet meer inloggen in mijn emailaccount (…@kpnmail.nl). Na een dag geprobeerd te hebben, heb ik gebeld met klantenservice. Er bleek vanalles aan de hand, maar niks waartoe ik opdracht had gegevenm. Men haalde opeens ook allerlei foute gegevens erbij, en ik zou geen klant zijn. Afijn, er klopte erg veel niet. Opeens werd ik teruggebeld dat alles weer in orde was, alleen mijn wachtwoord was veranderd. Alleen is het dus niet echt opgelost, omdat alles wat in mijn mailbox stond, verdwenen is en volgens de medewerker van de klantenservice is dit “vervelend, maar niks aan te doen”. Ik ben nu dus super ontevreden! En boos! En ik geloof ook niet dat er niks aan te doen is, maar na 3 uur klantenservice-scripts te hebben gehoord, ben ik daar er klaar mee om hen nogmaals te bellen. Oja, een klacht o.i.d. via “mijn KPN”, waar ik ook mijn wachtwoord zou moeten wijzigen, is niet mogelijk, want ik kan niet inloggen i.v.m. een storing??? dus

Gewenste Oplossing:

Ik wil mijn mailbox weer hersteld zien, met mijn ingekomen/verzonden mail en contacten erin.
Ik wil weer kunnen inloggen op mijn KPN, de storing(?) duurt al bijna een week.

Alle klachten die gemeld zijn door dedidizelf