Klacht: VW WAGENINGEN – HOE DIEP KUNNEN WE GRAVEN IN DE PORTEMONNEE VAN DE KLANT?

op 06 juli 2021 over Volkswagen in de categorie Automerken

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

In juli 2015 kocht ik een VW Tiguan bij VW Wageningen voor EUR 24.750.

In de jaren daarna (2015 – 2021) heb ik de VW Tiguan in onderhoud gehad bij VW Wageningen en in totaal EUR 6.500 betaald aan VW Wageningen.

In mei 2021 kwam ik langs voor een offerte voor een reparatie aan de distributieketting en waterpomp aan de VW Tiguan

De service adviseur van VW Wageningen deed het voorstel om de auto te laten repareren voor EUR 4.000. Ik schrok van deze rekening en vroeg of er een alternatief beschikbaar was. Bijvoorbeeld, een aanbod vanuit VW Wageningen van een inruilwaarde als ik de auto liet staan en een andere auto bij VW Wageningen zou kopen. Het antwoord van de service medewerker (na overleg met de verkoper) was dat de inruilwaarde van de VW Tiguan was vastgesteld op EUR 4.000. De naam van de service adviseur is Peter van IJ. naam van de verkoper is Igor R..

Ik heb een dag nagedacht over de gang van zaken bij VW Wageningen en vervolgens de auto opgehaald bij VW Wageningen. Ik heb de auto bij een andere garage laten repareren voor EUR 1.650 en kort daarna de VW Tiguan verkocht voor EUR 9.900.

Even rekenen leert me dat ik EUR 4.250 bespaard heb door niet in de gaan op de offerte en inruilwaarde van VW Wageningen (verkoop minus reparatie minus aanbod VW Wageningen; 9.900 – 1.650 – 4.000 4.250).

Ik heb een klacht ingediend met deze vragen. Hoe zou u zich voelen als iemand op basis van twee voorstellen in totaal EUR 4.250 uit uw portemonnee probeert te graaien?
1. Hoe vindt u de gang van zaken bij VW Wageningen rondom de VW Tiguan (17SJL1) op 13 mei 2021?
2. Vindt u het normaal hoe uw medewerkers bij VW Wageningen op 13 mei 2021 met mij als klant zijn omgaan op basis van de 6 jaren dat ik klant was bij VW Wageningen?

Het antwoord van de Aftersale Manager was: We hadden beter kunnen communiceren maar we vinden deze gang van zaken normaal.

NOOIT MEER VW WAGENINGEN.

Gewenste Oplossing:

Ik ben tevreden als meer klanten van de Vallei Auto Groep Wageningen opstaan tegen het gedrag van de medewerkers van Vallei Auto Groep Wageningen en op deze manier voorkomen dat klanten onnodig geld kwijtraken.

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 weken geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Volkswagen

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 weken geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Volkswagen nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Henk6717