Klacht: SUPER SLECHTE COMMUNICATIE

Michael Aken, van op 22 april 2020 over Volkswagen Pon Financial Services / Dutch Finance in de categorie Leasebedrijven

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Als ik dit bedrijf een -5 kon geven had ik het gedaan. Op het moment dat je een auto wil gaan leasen zijn ze supersnel om alles voor je te regelen, maar zodra het contract rond is wordt je gewoon een nummertje en zijn superslecht bereikbaar. Wachttijden van meer dan een half uur, e-mails die niet worden beantwoordt. Pas wanneer je zelf 10 e-maile erachteraan stuurt krijg je een superbot antwoord. Medewerkers die je onbeschoft te woord staan en als je persoonlijk langs komt is er niemand die ergens wat vanaf weet. ECHT SLECHT!!! Ik vraag me echt af wie bij dit bedrijf de klantenservice doet. Ze mogen allemaal een cursus communicatie volgen. Ze maken afspraken met je die ze zelf niet nakomen??? Ik heb 4 weken moeten wachten op reactie op meerdere e-mails. Er staat niet eens een aanhef in die e-mail. Superbot en onbeschoft bedrijf dit. Ben heel blij dat ik er vanaf ben en ga NOOIT meer met ze in zee. Denk goed na mensen voordat je hier een auto least. Er zijn veel betere bedrijven voor leaseauto’s. In ieder geval niet dit bedrijf. Jeetje, wat slecht!!!

Gewenste Oplossing:

Niet!

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Volkswagen Pon Financial Services / Dutch Finance nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Onzinnoe