Klacht: Vlucht geannuleerd vanwege corona virus, schipholtickets niet te bereiken

op 18 maart 2020 over Schipholtickets.nl‎ in de categorie Online Vliegtickets

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik zou 15 maart naar Aruba vliegen met KLM. Helaas is de vlucht door KLM geannuleerd vanwege het corona virus. Ik weet dat KLM klanten de mogelijkheid biedt om hun vlucht om te boeken of ze kunnen het geld terug krijgen in de vorm van een voucher. Ik wil contact krijgen met schipholtickets om mijn vlucht om te boeken of om mijn geld terug te krijgen. Zij nemen de telefoon echter niet op en reageren niet op het online contact formulier.

Gewenste Oplossing:

Ik wil mijn geld terug of een voucher voor een nieuw ticket

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Schipholtickets.nl‎

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Schipholtickets.nl‎ nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Marthe1