Klacht: Vijf weken later nog geen update

op 14 mei 2020 over Cheaptickets.nl in de categorie Online Vliegtickets

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Weken geleden zouden ik en mijn vriend naar Japan vliegen. De maatschappij waar we mee zouden vliegen had één van onze vier vluchten geannuleerd, de andere drie vluchten bleven staan. Ik heb destijds contact opgenomen met CheapTickets met de vraag of ik ook vouchers voor deze vluchten zou ontvangen als ik ze zou annuleren. CheapTickets heeft als reactie hierop de volledige boeking geannuleerd, hoewel ik hier niet direct om gevraagd heb, en nu minstens vijf weken later heb ik nog niets gehoord over een voucher.

Gewenste Oplossing:

Óf mijn geld terug, óf een voucher voor alle vluchten (vier in totaal).

Alle klachten die gemeld zijn door Nicky95