Klacht: Vieze stoel nummer 26 a, 9 uur op de vieze stoel gezeten, en mijn mooi koffer was ook stuk

op 25 april 2017 over Surinam Airways in de categorie Vliegmaatschappij

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik ben op vakantie naar suriname, in November , voor 28 dagen, toen ik terug naar nederland ik ben op Zanderij ,ging ik zitten stoel nummer 26 a stink ik heb niks 9 uur niks gegeten ik heb suiker ziek, ik trilde van honger, ik ben op schiphol 7.30 uur ik hen mijn stoel gekeken grote bruine vlek , mijn naast6 zat een Surinamse meneer heeft ook gezien, Achter mijn zat een indonesie mevrouw ook ge zien, ik hem mijn reis bureu gebeld zei je moet slm klacht in dienen ,ik wil mijn geld terug, en ik Zou niet meer met de slm reizen

Gewenste Oplossing:

als ik mijn geld terug zou ik krijgen van de tiket en van mijn koffer dan mischien ben ik tevreden.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Surinam Airways

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Surinam Airways nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Z chhangur