Klacht: Verschil tussen app en website

op 16 mei 2020 over Rituals in de categorie Verzorgingsprodukten

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Heb de app van Rituals geïnstalldetd en mij aangemeld. Waneer je via de een bestelling wil doen, kan je op been enkele manier afrekenen. Niet ideal noet via klarna. Naar de website gegaan en daar kan het wel. Echter, de korting die je krijgt in de app, die kan je op de website vergeten. Gaat niet lukken. Wil je dan het één en ander uitgelegd krijgen dan kan dat via whatsapp. Krijg nu al VIJF dagen appjes terug van zo’n ‘slimme’ robot die zegt dat het druk is en blijft vragen of hulp nog gewenst is. IEDERE DAG DUS WEER. Komen ze daar uit een ei of zo. Natuurlijk wil ik het weten.

Gewenste Oplossing:

Als die robot mij niet meef lastig valt en ik antwoord heb op mijn vraag die ik via whatsapp heb gesteld

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Rituals

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Rituals nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door P. G.