Klacht: Verkeerde procedure voor nieuwe router

op 18 maart 2020 over KPN in de categorie Alles-in-1

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op 17 maart om 5 uur gebeld vanwege problemen met mijn router die geen internet ontvangt. Toen is mij verteld dat ik binnen 24 uur zou horen of ik recht heb op een nieuwe router. Vanmorgen vroeg weer gebeld en toen is verteld die is onderweg waarschijnlijk. Nu zojuist weer gebeld en blijkt het dat deze procedure 2 werkdagen duurt vooraleer de nieuwe verstuurd kan worden. Goede service moet ik zeggen. En nu? 2 studerende kinderen thuis op hogeschool en kunnen nu niks. Thuis werken zeggen ze dan.

Gewenste Oplossing:

Als de router vandaag nog binnenkomt ben ik tevreden.

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over KPN

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over KPN nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Petrarommers