Klacht: verkeerde datum

op 23 juni 2021 over Albert Heijn in de categorie Supermarkten

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

ik heb een vaste bezorgbundel op donderdag tussen 10 en 12 uur
tot verstrekking van mijn verbazing ben ik volgens mail te vroeg en moet het zijn de 24e juni ik sta geplend voor 1 juli maar dat klopt niet het moet zijn de 24e ik heb het kunnenverwijderen dus ik heb mijn boodschappen kunnen bestellen ik heb gekeken bij overzicht bezorgdbundel tot mijn verbazing springt hij over van 24 juni naar 8 juli dus 1julie wordt overgeslagen ik wordt gisteren bedankt voor mijn bestelling en avonds kreeg ik per email bericht dat mijn bezorgmoment vervalt vreemd ik had voor meer dan 50 euro besteld gaarne antwoord

Gewenste Oplossing:

ik ben al jaren tevreden maar helaas nu niet

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Albert Heijn

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Albert Heijn nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door loes geerts