Klacht: Verkeerd product, geen reactie

op 16 mei 2020 over Rituals in de categorie Verzorgingsprodukten

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Wat een slechte service!! Vorige week vrijdag kreeg ik mijn bestelling binnen voor Moederdag. Netjes op tijd besteld. Helaas kreeg ik het verkeerde product binnen. Fouten kunnen er gemaakt worden maar hoop dan wel dat het opgelost wordt. Vrijdag gelijk gemaild en gebeld maar kreeg geen gehoor. Maandag weer gemaild en tot nog toe heb ik geen gehoor gekregen. Ik heb meerdere malen gebeld maar ze zijn niet te bereiken. Wat ontzettend slecht zeg!!!! Ik heb dus nog steeds een verkeerd product en helaas nog snel een ander Moederdag cadeau moeten halen.

Gewenste Oplossing:

Ze contact met mij opnemen en mij het geld terug geven of het juiste product.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Rituals

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Rituals nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Daphnevaningen