Klacht: Verkeerd geleverde trui, geen reactie op retourzenden

op 18 oktober 2016 over Vipfashionshop in de categorie Internetshops - Kleding

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Mijn zoon had een lichtblauwe Kenzo tiger trui maat XS besteld bij VIPFashionshop.nl. Achteraf natuurlijk niet handig, gezien de recensies.
We kregen een donkerblauwe trui maat S.
Na een aantal mailtjes (en een aantal weken) kreeg ik uiteindelijk te horen dat de lichtblauwe niet meer te leveren viel. Wel kon ik een witte of anders een zwarte (nog een week levertijd) kiezen. Ik wilde de trui omruilen voor een witte en heb herhaaldelijk om een retour adres gevraagd. Heel bijzonder dat dat niet op de site te vinden is! Tot op heden heb ik daar geen reactie op gehad!!!
Kortom een hele slechte ervaring daarom ook het advies NIET MEE IN ZEE GAAN!!!

Gewenste Oplossing:

Als er netjes antwoord gegeven zou worden op mijn mailtjes en de juiste informatie op de site zou staan, dus als aangegeven zou zijn dat de lichtblauwe versie niet meer te leveren was (voor de bestelling) dan had ik direct een witte besteld.

Alle klachten die gemeld zijn door JB7