Klacht: Verhuist en nog geen tv.

daantje2006 op 26 februari 2021 over KPN in de categorie Alles-in-1

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Heb ruim van tevoren aan gegeven dat ik 18 januari ga verhuizen en ik een monteur nodig heb voor mijn tv. 3 keer zijn ze naar mijn oude adres geweest!!!! Drie keer ben ik thuisgebleven omdat de monteur zou komen!!!!! En niet kwam. Tig keer gebeld voor monteur vandaag weer ( ze beloven we bellen je terug maar dat gebeurt niet) vandaag werd een aantal keer de telefoon er op gegooid onbeschoft!!!! Nu is het via die afdeling en die afdeling en die afdeling moet het oude adres naar het nieuwe adres ingevoerd. Als dat is gebeurd bellen we voor een nieuwe afspraak. HOE MOEILIJK IS DAT!!!! Mijn zus is op dezelfde datum verhuist ik woon tegenover haar en bij haar is de monteur wel geweest. Echt ik vind het niet normaal!!!!! Geen ster waardig.

Gewenste Oplossing:

Niet voordat dit is opgelost

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over KPN

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over KPN nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door daantje2006