Klacht: veranderen van de besteldatum

op 17 september 2015 over MiniInTheBox.com in de categorie Internetshops - Gadgets

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb telefoonhoesjes besteld bij miniinthebox rond de 5e van augustus. Binnen 20 werkdagen moeten ze binnen zijn dus in principe zouden ze al lang binnen moeten zijn. Ik wacht nu onderhand al een maand op 2 telefoonhoesje! En wat schetst mijn verbazing, ze hebben gewoon ordinair de besteldatum van mijn bestelling veranderd! Nu staat er dat ik op 23 augustus pas mijn bestelling heb gedaan en dat klopt niet want ik heb direct betaald! Ik heb echt 2 dagen na het aanschaffen van mijn nieuwe telefoon die hoesjes besteld.

Gewenste Oplossing:

Wanneer ik mijn hoesjes zo snel mogelijk binnen krijg. En als de producten om wat voor rede dan ook niet geleverd kunnen worden wil ik mijn geld terug.

Alle klachten die gemeld zijn door fewenstegebruikersnaam