Klacht: Uitval intercity zonder verklaring

op 10 oktober 2016 over NS in de categorie Openbaar Vervoer

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

De intercity van 7.20 uur Hoorn Deventer d.d. 6-10-16 viel uit. Ik wilde deze trein nemen tot Amsterdam Sloterdijk. De reden waarom deze Intercity niet reed werd niet vermeld (machinist verslapen?). Ik had de intercity van 7.33 kunnen nemen, maar gezien het kleine treintje en het overvolle perron met reizigers van 2 treinen dus heb ik deze trein niet genomen. Het was mogelijk dat ik iets later op mijn afspraak kon komen,dus heb ik de sprinter naar Hoofddorp van 7.36 uur genomen. Ik was uiteraard niet de enige. Deze sprinter stroomde ook vol dus ben ik 1e klas gaan zitten en met mij nog andere reizigers. De conductrice had dit uiteraard in de gaten ( normaal is de 1 e klas coupe nagenoeg leeg) en stapte direct de coupe in. Bijna elke reiziger in deze coupe beschikte niet over een 1 e klas ticket . Twee heren gingen in discussie toen zij aangaf dat zij niet kon accepteren dat zij eerste klas waren gaan zitten ondanks de overvolle sprinter.Ook zij wist niet wat de reden was waarom de intercity van 7.20 niet reed. Ze gaf zelfs te kennen dat de reizigers er eventueel uitgezet konden worden waarop men met enigszins verontwaardiging op reageerden, beslist niet agressief. Uit eindelijk besefte de conductrice dat zij zeer onredelijk was geweest en gaf te kennen dat gezien de overvolle sprinter reizigers met een 2 e klas ticket ook 1 e klas mochten zitten.Jammer dat de conductrice niet eerder de situatie heeft ingeschat. natuurlijk moet zij haar werk doen, maar ook flexibel kunnen zijn wanneer een situatie daarom vraagt.

Gewenste Oplossing:

Een goed knschattingsvermogen van het NS personeel zou welkom zijn.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over NS

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over NS nog niet in behandeling is genomen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door NS in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat NS een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

NS

Heeft op 25 oktober 2016 om 14:07 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste lezer,

Er is inmiddels contact opgenomen met de indiener van deze klacht. We hebben de klacht via onze reguliere kanalen opgepakt en beantwoord. Om deze reden ziet u de aangedragen oplossing hier niet terug. We begrijpen dat anderen mogelijk op zoek zijn naar een antwoord op dezelfde vraag of klacht. Mocht u eenzelfde vraag hebben of een klacht willen indienen, dan verzoeken wij u vriendelijk contact op te nemen met onze Klantenservice zodat wij uw vragen alsnog kunnen beantwoorden.

Wij zijn dag en nacht te bereiken via Social Media (Twitter, Facebook) of via telefoonnummer 030-751 51 55. Tevens kunt u vragen per e-mail of brief indienen en via onze chat op www.ns.nl/klantenservice contact met ons opnemen. Daarnaast kunt u bij vragen terecht op ons serviceforum via www.forum.ns.nl.

Met vriendelijke groet,
NS Klantenservice

Alle klachten die gemeld zijn door Mw Roest