Klacht: Ticketgeboekt via scyscanner

op 28 juni 2021 over SkyScanner in de categorie Vergelijkings websites

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb een ticket geboekt via skyscanner en kom op de site travelfrom terecht. Ik heb in totaal 8 tickets geboekt.
En nou zijn er 4 gecanneld en ik probeer mijn vlucht te wijzigen maar dat kunen ze niet doen. Omdat het via ryainair gaat. Als ik contact op neem met ryainar geven ze aan dat ze wel het vlucht kunnen wijzigen maar dan heb ik een email nodig waarmee er geboekt is.en dat is blijkbaar niet mijn email maar 1 van travelfrom. En als ik daar contact mee opneem willen ze dat niet geven.

Gewenste Oplossing:

Ik wil gewoon mijn geld terug of een email waarmee ik kan inloggen op de ryainairsite

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een email gestuurd naar SkyScanner over deze klacht.

Alle klachten die gemeld zijn door Loubnaben