Klacht: Terugbetaling geannuleerde bestelling

Rubbadub op 17 oktober 2017 over Wish in de categorie Internetshops - Gadgets

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Zou binnen 5 a 10 me geld weer terugestort op mijn rekening krijgen van n bestelling wat ik op 1 oktober heb gedaan het is inmiddels al weer 17 oktober nog niks ontvangen.Heb ondertussen contact opgenomen met de helpdesk van wish die beweren dat volgens hun systeem de betaling goed was gegaan,en ik anders maar contact met me bank moest opnemen.Zo gezegd zo gedaan contact opgenomen met me bank die natuurlijk ook geen betalingen op mijn rekening kunnen zien die niet zijn gedaan.

Wat nu?

Gewenste Oplossing:

Wanneer ik me geld terug heb.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Wish

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Wish nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door