Klacht: Kastje naar de muur bij reparatie iPhone X

op 17 januari 2020 over Teleplan in de categorie Reparatie- en onderhoud diensten

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op 26 december 2019 viel mijn iPhone X ineens spontaan uit toen ik op de bank zat. Op 27 december naar een officiële Apple reparateur geweest in Maastricht, die als diagnose stelden dat het moederbord defect zou zijn. Het toestel zou binnen de wettelijke twee jaar garantietermijn kosteloos gereparareerd of vervangen moeten worden, omdat er geen gebruiksschade of vloeistofschade zichtbaar is. Echter omdat het toestel net iets ouder is dan 1 jaar moest ik mij melden bij KPN, waar ik het toestel had gekocht.

Direct dezelfde dag nog naar de KPN winkel geweest in Beek en die zeiden dat ik het toestel het beste zelf op kon sturen naar Teleplan, hun reparatiedienst. Dit heb ik direct dezelfde dag nog gedaan, maar wel op aanraden van de Apple service in Maastricht duidelijke foto’s gemaakt van het toestel en de (bij de simtray zichtbare) witte vloeistofindicator. Op 31 december kreeg ik van Teleplan reactie dat het toestel in reparatie zou zijn en op 2 januari kreeg ik de diagnose vloeistofschade, ze stuurden een foto van exact dezelfde indicator als waar ik een foto van had gemaakt en deze was nu ineens rood. Het toestel was dusdanig goed verpakt door mij, dat het vrijwel onmogelijk is dat het toestel tijdens transport vloeistofschade heeft opgelopen.

Ik was het uiteraard niet eens met deze diagnose en heb toen telefonisch contact gezocht met KPN, zij adviseerden mij langs de gaan in de winkel in Beek. Hier waren ze verbaasd dat de klantenservice mij naar hun verwees, maar ze wilden wel even telefonisch contact opnemen met Teleplan omdat ook zij het met mij eens waren dat ik het bewijs in handen heb dat het toestel geen vloeistofschade had. Teleplan meldde de KPN medewerker dat ik het bewijs maar moest mailen en ze het opnieuw zouden bekijken.

Ik heb diezelfde dag nog alles gemaild en kreeg een week later reactie waarin totaal niet in werd gegaan op mijn foto’s. Er werd alleen gezegd dat er vloeistofschade was en that’s it. Ik heb toen opnieuw contact opgenomen met de KPN klantenservice, dit maal via de chat, en de medewerker was het totaal met me eens dat ik in mijn recht sta. Hij kon zelf niets bij de klantenservice en adviseerde mij langs te gaan in de winkel in Beek met alle bewijzen. Dit heb ik vandaag, 15 januari 2020, gedaan en in de winkel zeiden ze dat ze niks voor me konden betekenen. Ik word dus continu van het kastje naar de muur gestuurd, terwijl ik gewoon in mijn recht sta en alles kan bewijzen.

Gewenste Oplossing:

Wanneer het toestel gerepareerd of vervangen wordt.

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 maanden geleden - Ik heb een email gestuurd naar Teleplan over deze klacht.

Alle klachten die gemeld zijn door findu