Klacht: Tegoedbon april nooit ontvangen en geen contact mogelijk

FinnMari77 op 08 juli 2020 over Rituals in de categorie Verzorgingsprodukten

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Beste Rituals,

In april van dit jaar in het begin van de lockdown wilde ik mijn schoonzus verrassen met een tegoedbon van Rituals. Deze zou op 8 april via de mail bij haar bezorgd worden. De tegoedbon is nooit aangekomen, maar het geld is wel van mijn rekening afgeschreven. Via telefoon, mail, messenger en WhatsApp heb ik geprobeerd contact te krijgen. Dit is helaas op geen enkele manier gelukt! Ik hoop alsnog op een oplossing voor dit probleem (na 3 maanden!)

Gewenste Oplossing:

Cadeaubon moet op korte termijn verzonden worden met een extra vergoeding voor het lange wachten en het nalaten van reactie op verschillende contactpogingen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Rituals

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Rituals nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door FinnMari77