Klacht: Storing automaat ing, geld weg

op 24 december 2012 over ING in de categorie Banken

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Zojuist geprobeerd bij een ING kantoor geld te storten. Tijdens de storting kwam er een melding, en het apparaat gaf code 700. Mijn geld zat er al in, maar op de bon stond dat het geld was ingenomen vanwege veiligheidsredenen.

Medewerker gaf me aan dat ik niet geholpen kon worden en dat het minimaal 10 werkdagen zou duren voordat ik mijn geld terug heb.

Gewenste Oplossing:

Geld op rekening terug binnen 3 dagen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door ING in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat ING een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

ING

Heeft op 24 december 2012 om 15:47 geantwoord

Geboden Oplossing:

Mijn collega heeft telefonisch contact gezocht en werkwijze uitgelegd. Hij neemt donderdag weer contact op. Er is een signaal naar het kantoor gestuurd. Met vriendelijke groet en een fijne kerst! Melin - ING Webcare

Alle klachten die gemeld zijn door LHeslenfeld