Klacht: Steentjes kwijt ring

op 25 augustus 2016 over Swarovski in de categorie Juweliers

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

20-08-2016 een zilveren ring gekocht op het vliegveld van Allicante ( Spanje) de volgende dag de ring voor de eerste keer omgedaan en toen viel me op dat er al 2 steentjes miste en er een los zat. De verkoopster heeft nog nagekeken in de winkel of hij intakt was.
Dit was een ring die in de winkel als pasmodel lag en ik zag ook pas thuis dat de toplaag aan de achterkant was beschadigd door het draad waar hij mee vast zat, hier had ik zelf overigens op moeten letten.

Gewenste Oplossing:

De ring nog niet eens gedragen en dan al steentjes eruit. Heb hier helaas geen vertrouwen in. Ik zou graag mijn geld terug willen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Swarovski

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Swarovski nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Juud2404