Klacht: Slechte bezorgservice

op 08 maart 2020 over Volkskrant in de categorie Kranten - Landelijk

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Dit jaar al voor de derde keer geen krant ontvangen waarvan 2 x se zaterdag editie, de excuus mail rept over een latere incassering van het abonnementsgeld. Incassering vindt altijd plaats op dezelfde datum ? Ook in voorgaande jaren zeer regelmatig geen bezorging. Ik overweeg de krant op re zeggen.

Gewenste Oplossing:

Uiteraard zorgdragen voor een correcte bezorging en mij uitleggen hoeveel dagen ik inmiddels heb opgespaard vanwege al die niet bezorgde kranten.

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Volkskrant

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Volkskrant nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door [email protected]