Klacht: Slecht behandeld door medewerker Mango

op 31 mei 2020 over Mango in de categorie Kledingwinkels

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Vandaag mango denhaag medewerker van mango wou de 10 procent korting niet geven je moest member zijn zij ze, maar dat ben ik ook, boven doen de telefoons het niet, geen bereik met internet, dus met pijn en moeite kon ze wel via de systeem kijken en een product stond blijkbaar niet de juiste etiket erop, maar op de meeste producten op de rek stonden de zelfde prijs alleen een paar na, ze deed zo raar het leek wel of we zelf de etiketten hadden verwisseld, manager zei er niet veel van,

Gewenste Oplossing:

Ik ben onder andere woorden uitgemaakt voor dief !!!!!! Terwijl ik een inkoop heb gedaan van 160 euro !!!!

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Mango

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Mango nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Dafneee