Klacht: gevecht kinderbingo

jandaan op 11 augustus 2014 over Slagharen in de categorie Attractiepark

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

eerst even dit; wij hebben in city colorado gezeten ik met mijn zoon van 5 jaar een douche met een keuken geiser een gaskacheltje en de bestek la die van ellende uit elkaar valt echt van 50 jaar terug en voor zo’n prijs nee nooit weer, en gelooft u mij echt niet weer,

dat op zondagavond 10 augustus een gevecht tussen 2 gezinnen Marokkanen dat weet ik wel, slaan en hard deden ze elkaar met bomen van kerels en daar stond ik 1 meter vanaf aan de bar de vrouw achter de bar belde gelijk de beveiliging maar ja veel te laat onbegrijpelijk dat er geen beveiliging aanwezig is zeker in deze tijd en met zoveel mensen veel mensen vonden het een schande dat er niemand was maar ja niemand die melding maakt denk ik.
dan de nacht erop mijn zoontje 4 a5 keer waker met ze gaan slaan enzzz fijne vakantie als na 5 jaar eens op vakantie gaat met je zoontje.
Ik heb het nog wel gemeld maar we zaten om 10.00 uur in de auto de lol was er wel af omdat mijn zoontje wel zei ik wil naar huis papa ik ben bang

Gewenste Oplossing:

beveiliging bij zo'n evenement, en ja tevreden ben ik niet de vakantie is bijna voorbij en kan mijn zoontje terug naar zijn moeder dus ik laat de oplossing aan daar .....
een financiële compensatie zou leuk zijn zodat ik een weekend wel weg kan zonder dat er wordt gevochten op een kinderbingo.

Bericht van Robin van Klacht.nl

8 jaren geleden - Ik heb een email gestuurd naar Slagharen over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

8 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door Slagharen in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

8 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat Slagharen een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Slagharen

Heeft op 12 augustus 2014 om 09:38 geantwoord

Geboden Oplossing:

Meneer is op 12 augustus 2014 verzocht de klacht in te sturen naar de afdeling guestservice, zodat de klacht in behandeling genomen kan worden.
Zodra de klacht is ontvangen zullen wij deze in behandeling nemen en meneer zo spoedig mogelijk een inhoudelijke reactie geven.

Met vriendelijke groeten,
Guestservice Slagharen

Alle klachten die gemeld zijn door