Klacht: Verschil in afkoopsom van leasecontract

Wendy van Haver op 22 juli 2014 over Santander in de categorie Leningen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Anno 2012 heb ik een Volvo XC60 aangeschaft voor een bedrag van rond de 32.000 euro. Contractn waren netjes opgesteld via Ton van Kuyk. Gelijk toen het contract nog in moest gaan begon Santander al moeilijk te doen dat de contracten niet zouden zijn ontvangen terwijl ik deze wel gestuurd had. Ik voldeed vervolgens netjes aan mijn verplichtingen totdat ik 9 maanden geleden gebeld werd door een deurwaarder die mijn auto in beslag kwam nemen door Santander omdat ik niet aan mijn maandelijkse verplichtingen had voldaan.
Vervolgens heb ik deze deurwaarder al mijn bewijzen gestuurd dat ik wel had betaald en werd mij door deze deurwaarder geadviseerd om de maandelijkse betalingen te staken omdat mijn betalingen zoek zijn geraakt bij Santander!!!!! Ik heb een advocaat in de arm genomen en nog steeds beweren ze geen betalingen te hebben ontvangen en nu 9 maanden later ben ik het dus spuug en spuugzat met ze en wil ik mijn afkoopsom weten en wat denk je???? Komen ze aanzetten met een bedrag van 40.000 euro!!! dus meer dan waar ik de auto voor gekocht had!!! Ik ben vervolgens naar de auto dealer gegaan die dit allemaal geregelde had en aan hun beweert Santander dat er 42.000 Euro open staat en dit met ongeveer een week er tussen. Rara hoe kan dit??? Terwijl mijnadvocaat op een bedrag van rond de 23.000 euro komt!!!! Ik ben bereid om 23.000 euro te betalen voor de afkoop en dat ik dan van Santander af ben maar Santander geeft zoals gewoonlijk geen gehoor.

Ik wil dit probleem op een nette manier oplossen, alleen Santander volgens mij niet. Ik ben me ten einde raad en wil graag een NETTE oplossing zonder verder getouwtrek of verdere rechterlijke stappen of nog erger met tussenkomst van de politie zoals Santander beweert.

Met vriendelijke groet,

Anoniem

Gewenste Oplossing:

Ik ben tevreden wanneer Santander het leasecontract kwijt scheld en de auto vervolgens zonder verdere kosten terugneemt.

Bericht van Robin van Klacht.nl

9 jaren geleden - Ik heb een email gestuurd naar Santander over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

9 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door Santander in behandeling genomen

Reactie van de melder van de klacht

9 jaren geleden - Wij hebben nu een goed contact en overleg met Santander. Wij vermoeden dat we tot een goede oplossing gaan komen en zoals het nu gaat zijn wij vooral zeer te spreken over de persoon die onze klacht in behandeling heeft genomen!

Reactie van de melder van de klacht

9 jaren geleden - Wij zijn nu in overleg en onderhandeling met Santander. Wij zijn zeer te spreken over de manier waarop Santander contact met ons heeft gezocht en hoe ze hun best doen om dit probleem tot een goed einde te brengen met een passende oplossing voor beide partijen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

9 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat Santander een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Santander

Heeft op 24 september 2014 om 16:31 geantwoord

Geboden Oplossing:

De afdeling Collections heeft contact opgenomen met de klant per e-mail en per telefoon. Hierbij is het een en ander uitgelegd en is tot een oplossing gekomen.

Alle klachten die gemeld zijn door