Klacht: Retour Light in the Box

JB_013 op 13 september 2021 over Light in the box in de categorie Internetshops - Elektronica

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Mijn dochter heeft een bestelling geplaatst bij Light in the box, maar wilt haar bestelling retourneren. Er is geen retourbon aanwezig bij de geleverde bestelling, via haar account meerdere malen een retouraanvraag gedaan en via een mailbericht naar [email protected], beiden zonder resultaat. Ze laten gewoon niets horen. Mijn dochter wil graag haar geld terug.

Gewenste Oplossing:

Ik zou graag een retouraanvraag ontvangen met het adres waar de bestelling naar terug gestuurd kan worden.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Light in the box

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Light in the box nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door JB_013