Klacht: Geen uitbetaling na ontvangen sneakers

Steven_83 op 10 augustus 2023 over Restocks in de categorie Internetshops - Schoenen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op vrijdag 21-7-23 mijn sneakers verkocht en melding van Restocks gekregen ze naar hen op te sturen. Ik heb de sneakers dezelfde dag nog verstuurd met PostNL. Op zondag 23-7-23 krijg ik de 1e herinnering dat ik mijn sneakers binnen 5 dagen hoor op te sturen en ze gemachtigd zijn kosten in rekening te brengen bij niet of te laat opsturen. Op maandag 24-7-23 de 2e herinnering en dinsdag 25-7-23 de 3e en laatste herinnering. Na vele mails naar Restocks met een bijlage dat mijn sneakers onderweg waren en maandag 24-7-23 door hen zijn ontvangen, blijven ze volhouden (middels automatische antwoorden) geen sneakers te hebben ontvangen. Ook de dreiging met kosten vanaf de 1e mail (terwijl sneakers netjes de 1e dag meteen onderweg waren) is alles behalve klantvriendelijk te noemen. Nu op 26-7-23 een bevestiging ontvangen dat mijn sneakers ontvangen zijn, na de vraag wanneer er dan uitbetaald word (aangezien ik keurig geleverd heb) geven ze aan binnen 3 a 6 maanden!! Kunt mij niet wijsmaken dat dit wettelijk is toegestaan en ga dit dan ook juridisch tot op de bodem uitzoeken. Wel leveren? Niet uitbetalen, dat lijkt het motto van Restocks.

Gewenste Oplossing:

Uitbetaling binnen 5 werkdagen, aangezien ik keurig binnen de termijn heb geleverd. Het kan niet zo zijn dat ik mijn levering na kom en vervolgens maanden op mijn centen moet wachten.

Bericht van Robin van Klacht.nl

8 maanden geleden - Ik heb een email gestuurd naar Restocks over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 maanden geleden - Deze klacht is zojuist door Restocks in behandeling genomen

Bericht van Restocks

7 maanden geleden - Hi Steven, Bedankt voor je review. Ik zie dat je contact hebt gehad met mijn collega's over deze case. Mijn collega heeft jou gerust gesteld dat zodra je sneakers in ons authenticatie centrum aankomen wij jou daarvan op de hoogte zullen stellen. Hierna heeft mijn collega nog eens contact met je gehad in Augustus en je voorzien van de laatste update. Mocht je nog vragen hebben, voel je dan vrij om nog eens contact met ons op te nemen via e-mail. Wij helpen je graag. Anna | Team Restocks 💙🖤

Reactie van de melder van de klacht Steven_83

7 maanden geleden - Haha, Laat me niet lachen!! De laatste update in August van jullie was dat jullie van de 3 tot 6 maanden betalingstermijn, er nu inmiddels geen termijn meer aanhangen wanneer jullie gaan uitbetalen. Jullie hebben mijn schoenen na 1 dag ontvangen, 3 maanden later heb ik nog altijd geen betaling ontvangen! Leuk dat je voor de bühne sympathiek probeert over te komen met je mail, de realiteit is anders.

Alle klachten die gemeld zijn door Steven_83