Klacht: Product stuk geleverd en onbeschofte bezorgers.

op 23 juni 2016 over IKEA in de categorie Woonwarenhuizen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Onbeschofte bezorgers, gooi en smijt werk. Of ze even mogen schijten. Wil foto maken van kapotten doos. Krijg grote mond. 1 uur te laat met bezorgen, als je vraagt hoe komt dat. Zeggen ze mevrouw het is te warm om hard te werken, daar hebben wij geen zin in. Ben hier erg van geschrokken. Ook de buren en onder buren. Ik woon boven een zorgtehuis. Waar mensen rusten. Ook de zorgboog heeft aan hun gevraagd of ze wat rustiger konden doen. Ze gingen nog gewoon door maar nu nog harder. Expres. Te gek voor woorden wat hier gebeurd.

Gewenste Oplossing:

Er is al gebeld met Ikea. Nu vragen ze of ik de doos zelf terug kan brengen. Nee dat kan ik dus niet anders had ik het ook niet hoeven te laten bezorgen. Nu gaan hier twee weken overheen omdat jullie het zo druk hebben. Ik wil graag zo snel mogelijk mijn kast compleet. Zodat ik mijn kleding kan bergen. En niet pas over twee weken

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door IKEA in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat IKEA een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

IKEA

Heeft op 13 juli 2016 om 15:25 geantwoord

Geboden Oplossing:

Oplossing is alleen zichtbaar voor melder van de klacht

Alle klachten die gemeld zijn door Inge Sommer