Klacht: Product niet ontvangen

boelie9 op 21 december 2021 over Wish in de categorie Internetshops - Gadgets

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb in november een bestelling gedaan en betaald. Op 9 december zou het product via DHL afgeleverd zijn in de brievenbus. Echter heb ik dit niet gevonden en is het ook niet bij buren afgeleverd. Sindsdien probeer ik dit aan Wish uit te leggen maar ik krijg alleen een auto bot welke aangeeft dat het is afgeleverd e n dat ik DHL moet benaderen. DHL verwijst naar naar wish. Intussen ben ik mn geld kwijt en zit zonder product en kom ik niet verder.

Gewenste Oplossing:

Mijn geld terug te krijgen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Wish

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Wish nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door boelie9