Klacht: pakket uit de USA, genoteerd als afgeleverd

jsstrijk op 10 april 2018 over PostNL in de categorie Koeriersbedrijven en post

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Pakje besteld via amazon.com in februari. Te zien is, dat het op 5 maart is aangekomen in nederland. Op 9 maart staat de eerste melding te boek als bezorgd, echter ik heb geen pakket ontvangen nog is er een niet geslaagde afleverpoging geweest want geen notificatie in de brieven bus en ik was thuis de gehele dag. Ook is het niet duidelijk waar het pakket afgeleverd zou moeten zijn (postkantoor) Online is te zien dat het pakketje terugging naar Amsterdam International Mail Center. Dit proces heeft zich inmiddels 3x herhaald, iedere keer zonder bericht van de sender, bezorger (postnl of usps) en nog steeds is het niet duidelijk waar het pakketje is of wanneer het bezorgd wordt op het postadres, of het opgehaald kan worden bij een ophaalpunt en zo ja, waar! Ik heb inmiddels contact gehad met de seller, sender en postnl en nog steeds is er geen uitzicht op daadwerkelijke bezorging van het poststuk. Ook op het vermoedelijke afhaalpunt dichtbij het bezorgadres weet men niks over het poststuk.

Gewenste Oplossing:

Bij aflevering pakket op postnl ophaalpunt nabij mijn huis!

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een email gestuurd naar PostNL over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door PostNL in behandeling genomen

Bericht van PostNL

4 jaren geleden - Geachte heer Strijk, Uit uw bericht begrijp ik dat de zending niet door u is ontvangen. Uit mijn scans komt naar voren dat het pakket sinds 9-3 op een afhaallocatie lag. Omdat deze niet is opgehaald is het pakket inmiddels retour gestuurd. Hier kan ik spijtig genoeg niks aan doen. Ik raad u aan contact op te nemen met de afzender voor een passende oplossing. Mocht u hier geen notificatie van hebben ontvangen maak ik hier graag melding van. Graag verneem ik van u of u deze wel of niet heeft ontvangen. Mijn excuses voor het ontstane ongemak. In afwachting van uw antwoord verblijf ik. Met vriendelijke groet, PostNL

Reactie van de melder van de klacht

4 jaren geleden - Ik heb vandaag drie berichten ontvangen van USPS in deze vorm: Hello , Your item has arrived at the delivering post office in NETHERLANDS at 6:07 am on April 4, 2018. Tracking Number: LB152470965US Maar er staat dus niet WAAR. En ik heb wederom niets ontvangen. Dit wordt toch niet door USPS zelf bezorgd Dit gaat toch via postNL Als dit nu op een postnl punt ligt moet daar toch een adreslocatie bijhoren

Reactie van de melder van de klacht

4 jaren geleden - Op 4 april staat het pakket wederom te boek als bezorgd... Via de postnl internationale site kwamm ik erachter dat het in Bad Nieuweschans gelegen moet hebben, maar wederom geen afhaal bericht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat PostNL een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

PostNL

Heeft op 10 april 2018 om 15:06 geantwoord

Geboden Oplossing:

Geachte heer Strijk,

Hartelijk dank voor uw reactie en aanvullende informatie. Ik vind het spijtig om te vernemen dat u niet tijdig wist waar het pakket was afgeleverd, waardoor deze inmiddels retour is gestuurd. Graag reageer ik op uw bericht.

Uw pakket is binnen Nederland verder gegaan met de barcode 3SEBEL5677818, sinds 9 maart was dit pakket beschikbaar bij de Coop in Bad Nieuweschans. Omdat het pakket niet binnen twee weken is afgehaald is deze retour afzender gestuurd. Het is niet mogelijk om dit proces tegen te houden, zodoende raad ik u aan om contact op te nemen met de afzender.

Daarnaast heb ik voor u doorgegeven dat u geen afhaalbericht hebt ontvangen. Door middel van deze registratie wordt de kans op herhaling verkleind. Voor toekomstige zendingen afkomstig uit het buitenland raad ik u aan om de website www.internationalparceltracking.com in de gaten te blijven houden. Zodra het pakket bij ons bekend is zal er via die website meer informatie zichtbaar worden, inclusief de bijbehorende 3S-code. Op die manier kunt u het pakket ook binnen Nederland verder blijven volgen.

Ik hoop u hiermee eerst voldoende geïnformeerd te hebben.

Als u nu of in de toekomst nog vragen of klachten heeft over PostNL, dan kunt u altijd terecht bij onze klantenservice: http:www.postnl.nlklantenservice.

Met vriendelijke groet,
PostNL

Alle klachten die gemeld zijn door