Klacht: Pakket ontvindbaar al sinds 20 december 2021

Carly op 17 januari 2022 over PostNL in de categorie Koeriersbedrijven en post

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op 16 december een goed verpakt pakket verstuurd met Post NL. Op 18 december zou het pakket bij de ontvanger aankomen, de bezorging werd gewijzigd naar 20 december. Sinds 20 december meer dan 15x met Post NL gebeld. Er werd mij verzekerd dat het pakket bij PostNL in Apeldoorn zou liggen, hier was het gesteld en als antwoord kreeg ik: nee mevrouw, geen zorgen, het pakket is niet zoek’. Met deze boodschap rustig afgewacht, maar na 3 dagen nog steeds geen pakket bij de ontvanger. Een case aangemaakt door PostNL om na te gaan waar het pakket is. Op 24 december werd ik gebeld dat het pakket onvindbaar is. Mijn frustratie uitgesproken dat mij verzekerd werd dat het pakket niet weg was daar het op 20 december nog gescand was. Toch is het pakket zoek. Alle info, doos van verpakking, inhoud gedeeld, maar toch geen pakket gevonden. Ik heb het gevoel dat hier iets echt niet klopt, het is een groot pakket, dit kan niet zomaar zoek zijn. Post NL neemt nu de telefoon niet op, al ruim 4 uur in de wacht gehangen op verschillende data en tijdstippen, zonder reactie helaas. Het gevoel dat er iets niet klopt, maar dit kan niet hard gemaakt worden, tevens verloopt alles telefonisch en heb ik niets op schrift staan. Er verder mee gaan qua aangifte kan niet daar het het probleem van de verzender is, aldus PostNL. Zo kan ik ook financiering binnen krijgen voor pakketten als ik ze niet lever…
Hoe nu verder? geld maar terug boeken naar de ontvanger wordt geadviseerd, maar of het pakket nog opduikt dat is onduidelijk. Als het pakket nog terecht komt dan wordt het ook naar de ontvanger gestuurd en ben ik alles dubbel kwijt.

Gewenste Oplossing:

Pakket zoeken, versturen naar de ontvanger

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar PostNL over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door PostNL in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat PostNL een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

PostNL

Heeft op 17 januari 2022 om 12:42 geantwoord

Geboden Oplossing:

Geachte heer/mevrouw,

Hartelijk dank voor uw bericht op klacht.nl. Omdat ik u telefonisch niet kan bereiken informeer ik u op deze wijze. In uw melding geeft u aan dat een door u verzonden pakket nog niet is aangekomen bij de ontvanger. Ik kan mij voorstellen dat dit enorm frustrerend voor u is zeker ook omdat u eerst is aangegeven dat uw pakket niet vermist was. Ik bied u dan ook mijn oprechte excuses aan.

Helaas kan ik u ook geen ander antwoord geven dan dat mijn collega u al heeft gegeven. Uw zending moeten wij helaas als vermist beschouwen omdat deze na onderzoek niet boven water is gekomen. Uiteraard wordt er wel op data niveau gekeken naar waar het misgegaan zou kunnen zijn om zo onze processen voor de toekomt te verbeteren.

Op het moment dat wij een zending als vermist beschouwen wordt er gekeken naar de verzendvoorwaarden waarvoor is gekozen. In uw geval is er geen verzekering afgesloten voor de inhoud en kan deze helaas dus ook niet vergoed worden.

Ik begrijp dat u wel een vergoeding voor de verzendkosten is aangeboden maar dat u deze niet wilde aannemen. Helaas kan ik verder niets meer voor u betekenen. Nogmaals mijn excuses voor het ondervonden ongemak.

Ik ga er vanuit u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,

PostNL Klantenservice

Carly

Heeft op 17 januari 2022 om 20:57 geantwoord

Ik kan telefonisch niet bereikt worden? Dst is behoorlijk vreemd daar ik eerder meermaals per dag door verschillende medewerkers werd benaderd en de zakem behoorlijk door elkaar liepen.
Opeens waren er 3 medewerkers met het pakket bezig en heb ik meermaals hetzelfde verhaal moeten doen waarbij ik ook de vraag stelde of gegeven info nergens werd vermeld.
Bijzonder dat een pakket eerst gescand word in apeldoorn en dan spoorloos is. Is hetzelfde als thuis iets neerleggen wat daarna verdwijnt, bijzonder toch.
Ik vermoed dat hier meer achter zit, hier zal wel sprake zijn van eem fout en dat komt nu voor mijm rekening. Want de perfecte bezorgdienst die geeft niet thuis.
Vele pakketjes heb ik met post nl verstuurd em nooit is iets mis gegaan.
Ook bijzonder dat ik nu nket meer telefonisch te woord wkrdt hestaan terwijl eerder direct werd opgenomen, dat geeft mij een wantrouwd gevoel.
Er is niet gesproken over over een vergoeding of terug betaling zoals u schrijft
Heb ook verzocht de communicatie op schrift te krijgen om er verder mee te kunnen, maar dat is blijkbaar niet de gang van zaken.
Ik ga hier verder mee daar het niet klopt.

Carly

Alle klachten die gemeld zijn door Carly