Klacht: Onterechte incasso wegens nalatigheid TNT Express

user-78612 op 10 januari 2012 over PostNL in de categorie Koeriersbedrijven en post

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Het begon met een brief van TNT Express inzake een ontvangen pakket. Het was een bedrag van ongeveer € 12.
Omdat ik niet begreep waar dit voor was heb ik eerst telefonisch contact gezocht met TNT.
Ik kreeg een onaardige dame aan de lijn die mij alleen kon vertellen om welk pakket het ging. Verdere info moest ik schriftelijk aanvragen of schriftelijk bezwaar indienen. Aangezien ik al verzendkosten had betaald koos ik voor het laatste. Helaas niet aangetekend gestuurd maar wel samen met een E-mail waar ik de volgende mail van terug ontving:
> From: [email protected]
> To: ****@hotmail.com
> Subject: Ontvangstbevestiging van uw reactie op www.tntexpress.nl.
> Date: Thu, 22 Nov 2011 18:00:30 +0000
>
> Hartelijk dank voor uw reactie. Wij zullen u zo snel mogelijk voorzien van een passend antwoord. Mocht u in de tussentijd vragen hebben over een zending kunt u contact opnemen met 0800 – 1234. Voor een zorgvuldige afhandeling van uw reactie verzoeken wij u om onderstaand referentienummer te noteren.
> 1324576829591
>
> This message and any attachment are confidential and may be privileged or otherwise protected from disclosure. If you are not the intended recipient, please telephone or email the sender and delete this message and any attachment from your system. If you are not the intended recipient you must not copy this message or attachment or disclose the contents to any other person.
> TNT Express Nederland BV, Chamber of Commerce Utrecht Registrationnumber 33298857

Vervolgens kreeg ik 2 dagen voor kerst een aanmaningsbrief van Flanderijn incasso bureau (een reactie van TNT bleef nog altijd uit). Na telefonisch contact met ditmaal een aardige dame, kreeg ik het advies om een mail te sturen. Vrij snel na mijn mail kreeg ik een reactie met duidelijke uitleg waar de kosten voor waren. Het betrof iig een voorschot op BTW. Ik dacht in eerste instantie dat het verzenjdkosten waren. Helaas waren de kosten nu wel verhoogd naar € 71,73. Waar ik wel overheen struikelde was het volgende: “Met het accepteren van de zending en ondertekening voor
akkoord tijdens ontvangst, bent u akkoord gegaan met de
Algemene Voorwaarden zoals vermeld op de achterkant van de
vrachtbrief. Indien u deze Duty s niet wilde betalen, had
u de zending moeten weigeren.”

Aangezien ik niet thuis was heb ik geen vrachtbrief gezien en ook geen voorwaarden. Ik kon dus niet weigeren en heb dus ook niet getekend. Omdat ik geen hogere kosten wilde opbouwen heb ik het bedrag betaald en de volgende brief naar beide instanties gestuurd:

***
***
***
***@hotmail.com

TNT Express
P.O.Box 24024

2490 AA Den Haag

Betreft: Betaling onder protest

***, 29-12-2011

Geachte heer/mevrouw,

Onlangs ontving ik van uw bedrijf een rekening betreft debiteurenfactuur klantnummer ***. Ik ben het niet eens met deze rekening U dreigt met invorderingsmaatregelen. Hierdoor plaatst u mij in een onmogelijke situatie. Ik voel mij dan ook gedwongen om de rekening onder protest te betalen.

Het feit dat ik de rekening betaal, betekent echter niet dat ik het eens ben met de rekening. De reden dat ik het niet eens ben met deze rekening omdat.

· Ik heb met uw bedrijf geen overeenkomst gesloten

Dit is telefonisch doorgegeven.

Vanuit Flanderijn werd door de heer de Kaangegeven dat ik hiervoor zou hebben getekend (voorwaarden of ontvangstbewijs). Dit is onmogelijk en indien jullie anders beweren ontvang ik hier graag z.s.m. bewijs van.

Ik verzoek u daarom ook om het betaalde bedrag ter waarde van € 71,37 aan mij terug te betalen. U kunt het bedrag storten op rekeningnummer ****.**.*** ten name van *** te ***.

Ik verzoek u om een reactie binnen twee weken na datum van deze brief.

Mocht ik binnen deze twee weken geen antwoord van u krijgen, dan leg ik deze klacht voor aan De Geschillencommissie.

Met vriendelijke groet,

Helaas bleef een reactie van beide kanten uit. Daarom stuurde ik meerdere mails met de bovenstaande brief. Gisteren kreeg ik een mail van Flanderijn:

Dossiernummer : ***
Ref. client : ***
Behandeld door : S.M.
Telefoonnummer : 088-209.2595

Eiser(es) : TNT Express Nederland B.V.
Betrokkene(n) : *** ***
geboortedatum:

Geachte heer, mevrouw,

In opgemelde zaak delen wij u mede dat wij de betaling
hebben ontvangen en het dossier hebben gesloten

Vertrouwende u hiermee voldoende te hebben geinformeerd,
verblijven wij

Hoogachtend,
S.M.

Betalingen kunt u overmaken op rekening: 693560134, onder vermelding van bovenvermeld dossiernummer.

Geen reactie op mijn eerdere mails, geen bewijs. Ik wordt gewoon genegeerd! Vandaag heb ik daarom het volgende gestuurd (ik ben intussen aardig boos wat wellicht ook te merken is):

Geachte heer/ mevrouw,

Hierbij nogmaals het verzoek om een reactie inzake jullie illegale manier van geld afpersen.

Er wordt geen enkele reactie gestuurd vanuit TNT, laat staan enig bewijs.
Flanderijn stelt mij zeer teleur door de volgende mededeling (na mijn meerdere mails) zonder enige antwoord:

“Dossiernummer : ***
Ref. client : ***
Behandeld door : S.M.
Telefoonnummer : 088-209.2595

Eiser(es) : TNT Express Nederland B.V.
Betrokkene(n) : *** ***
geboortedatum:

Geachte heer, mevrouw,

In opgemelde zaak delen wij u mede dat wij de betaling
hebben ontvangen en het dossier hebben gesloten

Vertrouwende u hiermee voldoende te hebben geinformeerd,
verblijven wij

Hoogachtend,
S.M.

Betalingen kunt u overmaken op rekening: 693560134, onder vermelding van bovenvermeld dossiernummer.”

Ik zit al vanaf 22 november op een antwoord van TNT te wachten… Graag ontvang ik van beide instanties het adres om mijn klacht in te dienen. Graag één waar ik wel een serieuze en professionele reactie van mag verwachten.

Vertrouwend mij hiermee voldoende te hebben geïinformeerd? Niet bepaald, maar dat lijkt mij duidelijk aangezien S.M. de Kubber eerst aangeeft dat ik ergens voor zou hebben getekend.

Zie citaat: “Met het accepteren van de zending en ondertekening voor
akkoord tijdens ontvangst, bent u akkoord gegaan met de
Algemene Voorwaarden zoals vermeld op de achterkant van de
vrachtbrief. Indien u deze Duty s niet wilde betalen, had
u de zending moeten weigeren.”

Ik heb duidelijk aangegeven dat ik nergens voor heb getekend, al helemaal niet voor kosten achteraf. Helaas wordt er vervolgens geen gehoor gegeven als ik om bewijs vraag. De reden hiervan kan ik al raden… er is namelijk geen bewijs omdat ik niet heb getekend en ook de mogelijkheid niet heb gekregen om deze zending te weigeren.

Ik vind het behoorlijk onfatsoenlijk zoals er met mij wordt omgegaan. Het komt erop neer dat bedrijven dus zomaar vrachtbonnen kunnen verzinnen en dat incasso bureas hieraan meewerken? Afpersen heet zoiets.

Indien ik de gemaakte kosten niet binnen 5 werkdagen op mijn rekening ontvang, voel ik mij genoodzaakt verdere stappen te ondernemen.
Aangezien beide instanties aan een onrechtmatige daad meewerken zal het ook beide betreffen. Aangezien geen van beide bedrijven bewijs kunnen weerleggen.
En ik duidelijk wel kan bewijzen dat ik antwoorden heb geprobeerd te krijgen (zonder enig succes) aan de hand van mijn telefoongesprekken en mails is al duidelijk dat ik eerlijk en legaal heb gehandeld terwijl TNT Express en Flanderijn behoorlijk illegaal bezig zijn door zulke oplichterspraktijken.

Hoogachtend,
*** ***

Nu wacht ik volgende week af. Hoor ik niks, dan ga ik toch rechtsbijstand inschakelen. Ook ben ik van plan dit met het publiek te delen. Dit moet toch niet kunnen?

Hoe dan ook, het komt erop neer dat Flanderijn geen eerlijk spel speelt en vragen om bewijs gewoon links laten liggen. Zodra het geld binnen is sluiten ze snel het dossier, ook al is dit illegaal verkregen geld door afpersing!

Gewenste Oplossing:

Een volledige vergoeding van mijn gemaakte kosten.

Alle klachten die gemeld zijn door