Klacht: Nalatige bezorging

Marter93 op 14 augustus 2014 over PostNL in de categorie Koeriersbedrijven en post

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Het komt helaas te vaak voor dat brieven hier niet of op het verkeerde adres worden bezorgd. Op één of andere manier ook net de belangrijke brieven. Zo heb ik de rouwkaart van familie niet ontvangen terwijl ze toch echt het juiste adres hadden na controle. Dezelfde rouwkaart is elders ook niet bezorgd met als resultaat ” hé waar is je opa ? , die had ik toch wel verwacht ” Die man heeft het niet geweten en vond het erg niet bij de begrafenis aanwezig te zijn geweest. De buurvrouw heeft een sollicitatie misgelopen en zelf was ik m’n rijbewijs bijna kwijt vanwege post die ik nooit heb ontvangen. Een kaartje van postnl is vaak niet of verkeerd ingevuld. Zo was mijn pakketje op 95 bezorgd maar die wist van niks en uiteindelijk bleek het daar ook nooit te zijn bezorgd. Datums worden vaak niet ingevuld wat na een vakantie erg vervelend is, zeker omdat ik regelmatig belangrijke post krijg waarvan ik dat wel wil weten.

Gewenste Oplossing:

Als de post bezorgd word en op het juiste adres bezorg wordt. Voornamelijk ook als het kaartje juist ingevuld in de bus ligt. Daarbij wordt te vaak de buurman door de bezorger vertrouwt en krijgt degene waar ik een pakketje van in ontvangst neem geen briefje in de bus dat ik het heb aangenomen. Nou ben ik niet kwaadwillend, maar je zou de verkeerde treffen.... . Ik zeg inmiddels zelf " doe ff een kaartje bij de buuf in de bus dat ik het heb" dat ben ik maar tegenwoordig zijn er ook mensen die niet te vertrouwen zijn helaas.

Bericht van Robin van Klacht.nl

8 jaren geleden - Ik heb een email gestuurd naar PostNL over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

8 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door PostNL in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

8 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat PostNL een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

PostNL

Heeft op 13 november 2014 om 16:33 geantwoord

Geboden Oplossing:

Geachte heer/mevrouw van der Hoek,

Sinds 1 november neemt PostNL ook de klachten in behandeling die op de site van Klacht.nl worden ingediend.

Omdat uw klacht al lange tijd geleden is geplaatst, gaan wij ervan uit dat deze verouderd is of op een andere wijze al is opgelost.
Als u nu of in de toekomst nog vragen of klachten heeft over PostNL, dan kunt u ook altijd terecht bij onze Klantenservice: http://www.postnl.nl/klantenservice

Met vriendelijke groet,
PostNL

Alle klachten die gemeld zijn door