Klacht: Uitbetaling

Ongelooflijk_Echt op 07 maart 2013 over Payroll Select in de categorie Financieel Algemeen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Mijn naam is Matthijs Zuyderwijk. Gisteren heeft mijn teamleider Eddie Wildeboer (UPC/Unamic) contact met u gehad, nadat ikzelf al had gebeld. Het betreft niet uitbetaalde uren voor week 7,8 en 9. Nadat bleek dat het contract niet bij u terecht was gekomen is dit alsnog verzonden.Ook Linda Maas en Remy Personaire hebben met u gebeld. Ze gaven aan dat medewerkers van u vrij bot waren en zeiden dat het om mijn inschrijving ging, doe geaccordeerd moest worden. Kwestie van regelen lijkt ons. ook op vrijdag is er een betaalronde, maar er werd verteld dat ik pas volgende week krijg uitbetaald.

Gewenste Oplossing:

Ik vind de manier van zaken onacceptabel. Ok, de papieren moeten er zijn. Echter, nu dit is geregeld zijn jullie aan zet. Ik ga de ombudsman, een advocaat en eventueel Tros Radar erbij halen. Simpel, ik werk om geld te verdienen en heb door jullie tegenwerking niets om van te leven. Morgen wil ik gewoon de betaling tegemoet zien.

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 jaren geleden - Ik heb een email gestuurd naar Payroll Select over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door Payroll Select in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat Payroll Select een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Payroll Select

Heeft op 07 maart 2013 om 15:26 geantwoord

Geboden Oplossing:

Vanuit onze Servicedesk is er zojuist (7 maart 2013) telefonisch contact geweest met de heer Zuyderwijk. We hebben een toelichting gegeven op de gang van zaken en een datum afgesproken waarop wij de betaling zullen verrichten. Bovendien hebben wij een vaste contactpersoon benoemd met wie de heer Zuyderwijk contact op kan nemen indien het geval er onverhoopt toch nog vragen en/of opmerkingen omtrent onze dienstverlening zijn. Zowel voor de telefonische benadering als de geboden oplossing gaf de heer Zuyderwijk aan begrip te hebben.

Alle klachten die gemeld zijn door