Klacht: Pakje van Portugal naar België

op 04 juni 2018 over FedEx in de categorie Koeriersbedrijven en post

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Zo’n groot internationaal bedrijf slaagt er al 20 dagen niet in om een pakje
van Faro INT airport vanuit het kantoor van Europcar naar België te brengen.
Als ik bel naar FedEx België zeggen ze mij elke dag dat het in orde komt. Vandaag kreeg ik te horen dat elk land z’n eigen procedure kent. Wat eigenlijk zoveel wil zeggen als: ‘wij kunnen er niets aan doen’.
Ik belde reeds iedere dag naar FedEx Faro waar ze iedere dag beloven
om het op te halen. Het kost me iedere dag aan telefoonkosten. Terwijl het toch aan FedEx is om alles te regelen als internationaal bedrijf! Ik raadt iedereen ten stelligste af om met FedEx in zee te gaan!

Gewenste Oplossing:

Ik ben niet tevreden!

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over FedEx

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over FedEx nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door ilsebaert