Klacht: Ten onrechte te veel betaald, ook via incasso en na 2-3 maanden nog niks terug.

energieloos op 06 maart 2013 over Oxxio in de categorie Energieleveranciers

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Begin november kregen wij een jaarrekening over stroom; 30,95 euro. Deze rekening heb ik eind november betaald. Vlak na kerst kreeg ik deze rekening opnieuw mét 40 euro extra kosten. Ik schrok, dacht dat ik door alle drukte de rekening niet had betaald. Dit heb ik niet nagekeken en op 27 december 70,95 betaald. Op 4 januari kreeg ik een brief van een incassobureau dat ik 40 euro moest betalen. Daar schrok ik pas echt van, want ik wilde geen gezeur en heb dit dus ook direct betaald. Na betaling ging bij mij pas het lampje branden; heb ik dit niet al eerder betaald? Direct Oxxio gebeld en daar kwamen ze er inderdaad achter dat er uberhaupt geen dossier aangemaakt mocht worden. Ik had al netjes betaald in november. Ze ging het direct regelen en we kregen ons geld terug, ook van het incassobureau.

Sindsdien bel ik steeds hoe het ermee voor staat. Steeds zijn ze er mee bezig. Pas begin februari is het dossier gesloten (en een formulier aangemaakt? weet niet precies wat daarmee bedoeld wordt). Het zou eind februari uiterlijk op mijn rekening staan. Prima, daar kon ik mee leven. Even geduld hebben.
Vandaag, 6 maart 2013, staat er nog niks op mijn rekening. Ik heb weer contact opgenomen met Oxxio. Nu blijkt, omdat we sinds een paar weken zijn overgestapt, dat we geen geld krijgen. We moeten eerst wachten of er misschien nog iets wordt verrekend met de eindafrekening. Dat hadden ze dan ook half februari kunnen vertellen, toen was al bekend dat we gingen overstappen.

Bovendien zou er sowieso geen geld overgemaakt worden, er zou hooguit iets worden verrekend met termijnbetalingen.

Dat het is misgegaan en we ten onrechte teveel hebben betaald, dat kan gebeuren. Daar heb ik wel begrip voor. Maar dat er steeds wordt verteld dat ze er mee bezig zijn en we ons geld zsm terug krijgen, terwijl we dat dus niet waar is, dat vind ik oneerlijk! En bovendien erg klantonvriendelijk!
Ik moest steeds binnen een korte periode betalen, krijg er bovendien na een maand al 40 euro extra kosten bij en zelf kan ik mooi maanden wachten. Zeer slechte service!

Gewenste Oplossing:

Een mooie oplossing zou zijn, dat we alle kosten terug krijgen (71 euro van Oxxio én de 40 euro die we ook aan het incasso over hebben moeten maken). En 40 euro extra voor gemaakte belkosten en het steeds weer aanhoren van oplossingen die niet waargemaakt (konden) worden.
Indien er niet snel een echte oplossing wordt gevonden, stap ik naar mijn rechtsbijstand. Ik weiger nog langer te moeten wachten.

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 jaren geleden - Ik heb een email gestuurd naar Oxxio over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door Oxxio in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat Oxxio een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Oxxio

Heeft op 08 maart 2013 om 15:19 geantwoord

Geboden Oplossing:

Oxxio is telefonisch samen met de klant tot een passende oplossing gekomen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 jaren geleden - De melder van de klacht heeft zojuist de oplossing van Oxxio beoordeeld.

Alle klachten die gemeld zijn door