Klacht: Overvolle treinen Almere Poort

MikeN op 21 januari 2013 over NS in de categorie Openbaar Vervoer

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

De afgelopen week heb ik zoals vele reizigers veel hinder ondervonden door de aangepaste treinregeling van de NS.

Op 21 januari 2013 wilde ik gebruik maken van de sprinter richting Schiphol van 6:40 vanaf het station Almere Poort. Deze trein kwam zonder enige mededeling 10 minuten te laat en toen de trein aankwam was de trein zo vol dat er geen mogelijkheid was om plaats te nemen in de trein. En na een korte fluitsignaal werden de deuren voor onze neus gesloten waardoor we noodgedwongen latere trein moesten nemen. Afgelopen donderdag 17 januari kon ik ook niet mee met de spinter riching Schiphol. De laatste tijd lijkt het ook wel op Russische roulette. Kom ik wel mee of niet met de sprinter richting Schiphol.

Noodgedwongen heb ik op de volgende trein gewacht. De volgende sprinter was ook een halve trein en leek het wel op goederen vervoer. Gelukkig heb ik geen buik en ik kon mij er net in proppen. Op het moment dat de trein hard had moeten remmen was er een gevaarlijke situatie ontstaan.

Ik heb alle begrip voor de winterdienstregeling, maar ik ben niet eens met de mening van de NS, dat als er minder treinen rijden, je ze ook maar korter moet maken.

Gewenste Oplossing:

Graag langere sprinters of de oude dubbeldekkers terug. Zodat de reizigers vanuit Almere Poort meekunnen naar Schiphol toe.

Bericht van Robin van Klacht.nl

11 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door NS in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

11 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat NS een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

NS

Heeft op 24 januari 2013 om 10:20 geantwoord

Geboden Oplossing:

De klacht over de overvolle treinen op het traject Almere Poort Schiphol doorgegeven.

Alle klachten die gemeld zijn door