Klacht: Overstap service

op 02 juni 2021 over Online in de categorie Alles-in-1

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik ben 2 maanden geleden overgestapt naar kpn. Ik ga per 31 mei over naar kpn die heeft ook de overstap service gedaan. Bevestiging gehad van online.nl dat het ophoudt. Halverwege mei krijg ik een bericht van online.nl dat ik klant blijft en dat het geanuleerd is. Ik heb gelijk online.nl gebeld en hun zeggen dat het aan kpn ligt. Kpn gebeld en die geven online.nl de schuld. Lekker ik zit ermee. Kpn vertelde dat alles opgezegd is en dat het allemaal goed komt. Nu is het 2 juni en ik moet bij online.nl de rekening van juni betalen en daar ben ik het niet mee eens. Online.nl en kpn gebeld ze geven mekaar de schuld en ik ben de dupe wel een goeie voor kassa

Gewenste Oplossing:

Als ik me 45 euro terug krijg van online.nl

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Online

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Online nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door H Rodewijk