Klacht: Overstap internet tv en telefoon van Tele2 naar KPN

Dirk Willem op 15 september 2021 over Tele2 in de categorie Alles-in-1

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Met ingang van 1 juni 2021 ben ik overgestapt van Tele2 (voorheen zonnet) naar KPN. Mijn modem heb ik in juni retour gezonden. Zelfs nu nog krijg ik nota s van mijn opgezegde abonnement. Na telefonisch contact krijg ik de mededeling dat niet is opgezegd en dat ik nogsteeds internet heb (zonder modem???) Men verwacht dat ik de nota blijf betalen.

Gewenste Oplossing:

Het abonnement per 1 juni jongstleden beëindigen. De verstuurde nota’s waar ik steeds weer herinneren aanmaningen over krijg corrigeren. Ik heb meer dan 20 jaar Tele2/Versatel/Zonnet gebruik gemaakt van hun diensten.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Tele2

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Tele2 nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Dirk Willem