Klacht: oude klacht nog steeds niet opgelost

op 13 juli 2016 over Blokker in de categorie Huishoudelijke winkels

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb al 2x een klacht tegeg Blokker ingediend,
Refnr: 522556, en refnr: 526493
Steeds word gezegd dat het geregeld word, maar de laatste keer is 4 weken geleden, terwijl mevrouw Romy van Blokker webcare beloofde dat ik het beloofde geld binnen 5 werkdagen op mijn rekening zou hebben.
Ik heb geprobeerd om contact tekrijgen met mevrouw Romy, door 3 e-mails te sturen met het verzoek om contact met mij op te nemen, maar heb daar helemaal geen respons op gekregen.
Ik hoop dat het nu eens geregeld gaat worden.

Gewenste Oplossing:

Als ik het beloofde geld op mijn rekening heb.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door Blokker in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat Blokker een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Blokker

Heeft op 13 juli 2016 om 11:42 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste heer van Dreessen,

Ik vind het zeer spijtig om te vernemen dat u tot op heden het geld nog niet retour hebt ontvangen. Echter kon ik niet eerder op uw mail reageren omdat ik zelf met vakantie was. Er is helaas is iets mis gegaan met het retour betalen, ik heb het zojuist opnieuw voor u in gang gezet en zal het uiterlijk deze week nog op uw rekening staan. Onze excuses voor het ongemak!

Met vriendelijke groet,

Romy
Blokker webcare

Alle klachten die gemeld zijn door Dreessen