Klacht: opgedrongen abonnement

op 15 september 2016 over www.directpc.nl in de categorie Computerwinkels

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Er komt een medewerker van direct pc aan de deur met de mededeling dat ze hun diensten aan ouderen aanbieden en er op dit moment een actie loopt. Wie nu een abonnement neemt betaalt maar 99 euro’s en kan 24 uur online allerlei hulp ontvangen bij het gebruik van je pc. Ik woon in een senioren huis. Ik geef te kennen dat ik niet geïnteresseerd ben, maar na wat aandringen laat ik me toch wat informeren. Om me beter te woord te staan wil hij mijn huisadres en enige gegevens noteren. Ik vind het niet nodig die te geven, maar hij staat erop dat die informatie nodig is zodat een andere medewerker telefonisch contact met me zal opnemen en me indien een abonnement wil die kan afsluiten. Mijn bankrekening geef ik niet ondanks dat hij ernaar vraagt. Ook geef ik aan dat ik geen abonnement wil, ook niet voor een proeftijd, want ik heb geen tijd om iets op te zeggen. Die medewerker laat nog een visitekaartje achter en vertrekt. Ik hoor een tijdje niets meer van Direct pc maar krijg plotseling brieven waarin gevraagd wordt dat ik 99 euro’s wil betalen. Aangezien ik geen abonnement heb afgesloten en geen contract of leveringsvoorwaarden ontvangen heb reageer ik ook niet op de brieven,totdat ik een aanmaning krijg om te betalen. Ik reageer dat ik geen abonnement heb en leg de situatie uit. Ik krijg dan een brief waarin gezegd wordt dat ik 25 euro’s moet betalen voor administratiekosten nu ik het abonnement beëindigd. Vervolgens krijg ik een tweede brief waarin staat dat ik niet alleen de 25 euro’s maar ook 99 euro’s moet betalen, anders wordt de zaak aan een incasso bureau overgedragen. Dit is inmiddels gebeurd. Aginincasso heeft me aangeschreven dit geld te betalen. Volgens internet bericht is Direct pc die onder verschillende namen werkt op gemene en valse wijze ouderen aan het misleiden en denken zo hun brood te moeten eten. Wie weet vinden ze de dood in de pot.

Gewenste Oplossing:

Aangezien ik geen abonnement heb afgesloten en mocht ik door het vertrekken van mijn gegevens dit wel gedaan, dan ga ik ervan uit dat ik op zijn minst een kopie van de overeenkomst ontvangt en de leveringsvoorwaarden. Deze heb ik niet ontvangen, dus heb ik ook geen abonnement afgesloten. Ik wil dat Direct PC per direct deze zaak stopzet en opheft. Mij niet langer lastig valt met zijn opdringerige praktijken.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over www.directpc.nl

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over www.directpc.nl nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door gedupeerde patricia