Klacht: Onverwachte retourneer kosten

op 07 juli 2016 over Mango in de categorie Kledingwinkels

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb twee artikelen besteld via Mango Online. Ik ging ze passen bij de Mango winkel in Den Haag en ik wilde er twee retourneren. Éen ervan was van Violeta en het blijkt dat je dit moet opsturen via pakketje. Dit heb ik vandaag gedaan en dit kost maar liefst 6,95. We hebben nog een keer de website bezocht en gecheckt of het staat aangegeven over deze kosten maar er staat niets op de website. Dit is gewoon super slecht en bedrog en kost bijna net zoveel als het product wat ik besteld had.

Gewenste Oplossing:

Als er aangegeven staat dat Violeta producten niet in de winkel afgeleverd kunnen worden en dat dit per post verstuurd moet worden en hierbij extra kosten van 6.95 in rekening word gebracht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Mango

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Mango nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door ptoonders