Klacht: Onterechte incasso

op 20 mei 2016 over EWP European Warranty Partners SE in de categorie Verzekering

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Het schijnt dat de sutomatische incasso van 7.99 per maand niet is gelukt door ewp. Nu hebben ze plots t bedrag verhoogd naar 80 euro en gaat liquida erover. Je kan ze niet bellen en mails zijn heel slecht beantwoord. Ik vind dat ik een herinnering had moeten ontvangen zelfs 2 herinneringen en je kan niet zomaar het bedrag met 80 euro verhogen en mij de kans niet geven met het kantoor op een normale manier te communiceren.

Gewenste Oplossing:

Ik wil gewoon het maandelijkse bedrag betalen. En het verhoogde bedrag moet opgeheven worden, omdat het hun fout is dat ik geen herinneringen heb ontvangen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

11 maanden geleden - Deze klacht is zojuist door EWP European Warranty Partners SE in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

11 maanden geleden - We hebben bericht ontvangen dat EWP European Warranty Partners SE een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Alle klachten die gemeld zijn door Chandeni