Klacht: Onterechte boete van UPC

op 04 juli 2012 over UPC in de categorie Alles-in-1

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik zit nu ongeveer 1.5 jaar bij UPC (niet bij keuze trouwens, UPC is de enige provider die men hier in de containers in Amsterdam kan krijgen), en ik krijg een boete omdat ik 2 maanden mijn internet niet heb betaald. Dit is al eens eerder gebeurd, maar dit gebeurde toen na 3 maanden. Ik heb de brieven/ “herinneringen” van UPC bekeken, en daarin stond dat ik alleen een boete zou krijgen als ik niet voor de 3e van mei zou betalen. Alle kosten voor de betreffende ‘late’ maanden waren op 29 April afgeschreven, en ALSNOG krijg ik een boete.

Gewenste Oplossing:

Niet de 20 euro boete te hoeven betalen

Alle klachten die gemeld zijn door blablabas