Klacht: onjuiste informatie

op 10 juli 2017 over KPN in de categorie Alles-in-1

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik werd gebeld door Belcentrale en deed het voor alsof het alles te maken had met KPN
De KPN monteur die lans kwam voor lijnmeting bevestigde dit ook en vertelde me dat hij regelmatig dezelfde klachten te horen krijgt.
Er is mij niet verteld dat ze geen tv aan kunnen bieden maar volgens de dame aan de andere kant van de lijn had ik daar zelf naar moeten informeren.
Als ik al iets wil dan is het alleen telefoon en geen internet.
Toen de monteur van belcentrale twee toestellen af kwam leveren en plaatsen moest ik tekenen en twee dagen later komt het orderformulier binnen via de mail met veel meer informatie als die ik ooit gezien had en die ik ook niet geaccepteerd zou hebben.
Gezien alle klachten die ik lees op internet komen ze wat betreft de juiste informatie er niet goed af.

Gewenste Oplossing:

Het liefst zou ik overal vanaf willen omdat ik er een ontzettend rot gevoel bij hebt en nu moet het nog beginnen, maar als ik dan toch iets af moet nemen dan alleen telefoon zodat ik met internet en tv bij KPN kan blijven.

Alle klachten die gemeld zijn door crescendo