Klacht: Nog steeds niet juiste shirt ontvangen

op 30 juli 2020 over Unclaimed.store in de categorie Internetshops - Kleding

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op 25 juni twee shirts besteld. 2.5 week later shirts ontvangen. Waarbij een shirt niet het shirt was die ik besteld had. Shirt terug gestuurd op eigen kosten en een mail gestuurd naar unclaimed dat ik verkeerd shirt heb ontvangen en graag het bestelde shirt wil ontvangen en mijn retourkosten vergoed wil hebben. Geen reactie ontvangen. 20 juli weer een mail gestuurd met de dezelfde vraag erin en tot op het heden geen reactie ontvangen. Wat een slechte service!!!!!

Gewenste Oplossing:

Ik wil mijn geld terug van het shirt en de retourkosten.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een email gestuurd naar Unclaimed.store over deze klacht.

Alle klachten die gemeld zijn door Roosdv00